Permanent art work
Musée d’Arts de Nantes
Dédale

Creating a dialogue between the street and the museum, Justin Weiler has designed an installation composed of glass panels coloured by multiple slow and meticulous applications of paint and ink.

The space’s materiality – now associated with the materiality of the sculpture – merges to form a whole that summons light – whether it is the direct rays of the sun, the infinitely varied shades of clouds, or the nighttime electric light of street lamps or the moon.

After using domestic and urban materials like store blinds and iron curtains to explore the potentiality of black, Weiler now experiments with the delicate power of colour, always working in layers and superimpositions.

Through a repeated gesture, he has created a sensorial work that constantly changes depending on the time of day and the viewer’s perspective.

Justin Weiler was born 1990 and lives between Paris and Nantes. 

He also created an artist-designed room at Hôtel de France in Nantes as part of the 2019 edition of Le Voyage à Nantes.

Museum of arts

Discover